5. Radomski Piknik Naukowy
|
Andy |
Dodany dnia 23-04-2014 21:29
|
Główny administrator
Data rejestracji: 05.11.11
|
Przyznam, że miałem rozpocząć temat nowym wpisem, ale jak zobaczyłem, co napisałem rok temu, to uznałem, że wypisz wymaluj sytuacja powtarza się - skąd ja to znam? Postanowiłem więc, że zacytuję siebie samego:
W związku z tym, że informacja o kolejnej edycji Pikniku jakoś dziwnym trafem nie dotarła do nas w ustalonym przez organizatora terminie i dopiero po otrzymaniu w dniu dzisiejszym zapytania odnośnie potwierdzenia udziału naszej grupy modelarskiej w tym projekcie uwarunkowanym bardzo krótkim terminem odpowiedzi, pozwoliłem sobie odpowiedzieć, że:
- z dużą przyjemnością będziemy uczestniczyli w kolejnej edycji Pikniku.
No cóż, wziąłem sprawy w swoje ręce, ustaliłem co trzeba z Dyrektorem AR oraz z przewodniczącym Sekcji Modelarskiej AR i przekazałem stosowną odpowiedź wraz z dokumentacją organizacyjną do organizatora.
Jednakże w związku z tym mam prośbę do Kolegów o akceptację mojej odpowiedzi do organizatora i wypowiedź w temacie, kto będzie zainteresowany takim udziałem na zasadach jak w 2 lata temu.
Tradycyjnie termin Pikniku wypada na początku czerwca i jest to:
31 maja 2014 - sobota
Zapomniałbym dodać - ja oczywiście się piszę -
Edytowane przez Andy dnia 24-04-2014 13:28
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 24-04-2014 13:27
|
Główny administrator
|
Przyznam, że coś mi nie pasowało w tym, że Piknik będzie w niedzielę. Dlatego też wykonałem stosowny telefon do organizatora i już na 1000% wiemy, że
5.Radomski Piknik Naukowy odbędzie się
07 czerwca 2014 - sobota
Przepraszam za pewien dysonans terminowy, ale to tak jest, jak nie ma informacji zawczasu i wszystko trzeba robić na ostatnią chwilę
Edytowane przez Andy dnia 30-04-2014 11:29
Andy
|
|
|
|
Mateusz |
Dodany dnia 24-04-2014 13:30
|
Doświadczony użytkownik
Data rejestracji: 18.01.12
|
Przepraszam za pewien dysonans terminowy, ale to tak jest, jak nie ma informacji zawczasu i wszystko trzeba robić na ostatnią chwilę
Oj Andy nie wiem czy Ci wybaczymy
Ja tak jak już mówiłem BĘDĘ
Edytowane przez Mateusz dnia 24-04-2014 13:52
Mateusz
- FPV VTX 1280
-Align Trex 450 PRO
-TBS DISCOVERY clone
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 24-04-2014 15:11
|
Główny administrator
|
Nooo, to chociaż jeden z Kolegów wyraził chęć uczestnictwa - dzięki Don Mateo
Czekamy na kolejne zgłoszenia
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 26-04-2014 18:46
|
Główny administrator
|
Nooooo Koledzy modelarze - kto tam jeszcze chętny do zaprezentowania się na kolejnej edycji Pikniku?
Andy
|
|
|
|
adam |
Dodany dnia 27-04-2014 08:46
|
Użytkownik
Data rejestracji: 15.11.11
|
Jestem chętny do zaprezentowania się na kolejnej edycji Pikniku
DX6i
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 27-04-2014 09:24
|
Główny administrator
|
No i bardzo fajnie Adamie -
Liczę również, że najmłodszy z naszych Kolegów modelarzy - Twój brat Michał też zapowie oficjalnie swój udział w Pikniku.
Andy
|
|
|
|
adam |
Dodany dnia 27-04-2014 09:48
|
Użytkownik
Data rejestracji: 15.11.11
|
Na pewno zapowie jak tylko wróci bo na razie nie ma go w domu
DX6i
|
|
|
|
berkut |
Dodany dnia 27-04-2014 11:29
|
Doświadczony użytkownik
Data rejestracji: 06.11.11
|
Koledzy tak jak było na poprzednich edycjach każdy kto berze udział musi być chociaż troszkę przygotowany merytorycznie. Andrzeju dostarcz mi zdjęcia to zrobię coś w formie baneru na piknik ze zdjęciami z imprez i spotkań, niech ludziska widzą, że modelarstwo to nie tylko komputer i mały modelarz. Z każdej większej imprezy po 2-3 zdjęcia. Ja tez troszkę mam więc zrobię co się da.
----------------------------
www.videofly.com.pl
|
|
|
|
Mateusz |
Dodany dnia 28-04-2014 15:44
|
Doświadczony użytkownik
Data rejestracji: 18.01.12
|
Dużo nas...
Mateusz
- FPV VTX 1280
-Align Trex 450 PRO
-TBS DISCOVERY clone
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 28-04-2014 21:36
|
Główny administrator
|
berkut napisał:
... Andrzeju dostarcz mi zdjęcia to zrobię coś w formie baneru na piknik ze zdjęciami z imprez i spotkań, niech ludziska widzą, że modelarstwo to nie tylko komputer i mały modelarz...
- poszło na maila.
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 30-04-2014 11:31
|
Główny administrator
|
Drodzy Państwo,
data piątej edycji Pikniku z bardzo ważnych względów organizacyjnych uległa zmianie na sobotę – 7 czerwca 2014 roku.
Andy
|
|
|
|
Michal |
Dodany dnia 01-05-2014 09:26
|
Nowicjusz
Data rejestracji: 09.04.12
|
Ja też będę |
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 01-05-2014 09:42
|
Główny administrator
|
Brawo Michale
Czekamy na kolejnych Kolegów.
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 18-05-2014 17:52
|
Główny administrator
|
Wreszcie udało się ponownie skompletować wszelkie podzespoły do tablicy poglądowej "Schemat działania układu elektronicznego w modelu RC" przygotowanej w latach poprzednich do prezentacji na minionych edycjach pikniku.
Niestety decyzją jednego z naszych starszych kolegów - nie będę tu pokazywał palcem - została ona zdekompletowana. Szkoda tylko, że kolega ten nie zauważył, że rozdysponował elementy, które nie były jego własnością i miały służyć do prezentacji tej tablicy na kolejnych piknikach.
No cóż, mam nadzieję, że takie przypadki nie będą już miały miejsca - Ogłaszam wszem i wobec, że tablica ma pozostać w takim stanie w jakim zostanie przygotowana i nikt nie ma prawa jej dekompletować. Jedynym dopuszczalnym przypadkiem dekompletacji jest wymiana lub naprawa niesprawnego jej elementu.
Sytuacja została opanowana, elementy zostały przekazane i Kolega Don Mateo zobowiązał się do ponownego zmontowania układu poglądowego na tablicy.
A tak na marginesie: - czy są jeszcze jacyś chętni Koledzy do udziału w tegorocznej edycji Pikniku?
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 27-05-2014 20:34
|
Główny administrator
|
Przypominam Kolegom, że czas biegnie nieubłaganie i już za niespełna 2 tygodnie 7 czerwca bierzemy udział w kolejnej edycji Pikniku. Zapraszamy do udziału jak najszerszą grupę Kolegów modelarzy, aby godnie zaprezentować się na tej imprezie.
Wszelkie informacje dotyczące programu i organizacji imprezy dostępne są w linku pod banerkiem na stronie głównej portalu, jak również bezpośrednio tutaj: -> http://www.radom....kowy.htmll
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 29-05-2014 12:12
|
Główny administrator
|
Informacja dla tych Kolegów, którzy będą uczestniczyli w tegorocznej edycji Radomskiego Pikniku Naukowego:
ORGANIZACJA 5. RADOMSKIEGO PIKNIKU NAUKOWEGO
7 czerwca 2014 roku
1. BEZPIECZEŃSTWO
- każde stanowisko zabezpieczone w gaśnicę
- stanowiska z dużym ryzykiem zniszczenia wypożyczonego sprzętu – zabezpieczone w folie
-w razie złych warunków pogodowych zabezpieczenie sprzętu
2. IDENTYFIKACJA
- każdy dział tematyczny będzie obrendowany bannerem z nazwą działu (mniej więcej środkowe namioty)
-bannery, roll-upy, materiały reklamowe każdej instytucji – obrendowanie swojego stanowiska pokazów
-identyfikatory imienne, odzież firmowa, rozpoznawalność danej instytucji i jej promocja
3. PRZYGOTOWANIE TERENU
- godz. 7.00 – spotykamy się wszyscy pod Urzędem Miejskim
rozstawianie namiotów – samodzielnie (będą do pomocy harcerze)
rozstawienie na podstawie mapek, zgodnie z kierunkiem rozstawiania namiotów,
po imprezie samodzielne złożenie namiotów
- do godz. 8.30 – odbiór z urzędu sprzętu do organizacji stanowisk
- godz. 10.00 – na placu nie może być aut, które nie biorą udziału w sekcji Auto Technology, przeparkowanie na okoliczne parkingi
- godz. 11.00 – uprzątnięty plac, rozstawione stanowiska przygotowane do pokazów
- godz. 11.30 – oficjalne otwarcie imprezy, wystąpienie Prezydenta Miasta
- godz. 17.00 – wystąpienie Prezydenta, wręczenie nagrody dla organizatora
najciekawszych pokazów
- godz. 17.45 – ostatnie pokazy dynamiczne
- godz. 18.00 – zakończenie imprezy, uprzątnięcie terenu
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 03-06-2014 07:52
|
Główny administrator
|
Przypominam Kolegom, że już w najbliższą sobotę bierzemy udział w 5. edycji Radomskiego Pikniku Naukowego.
Wszystkich chętnych do zaprezentowania swoich modeli na wystawce statycznej proszę o zapoznanie się programem organizacyjnym Pikniku i przybycie w stosownym czasie - myślę, że 7:45 będzie w sam raz.
Trzeba będzie pobrać namioty, ławki i krzesła - no i oczywiście będzie sprawdzian harcerski z rozstawiania namiotów - .
ZAPRASZAMY
Andy
|
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 06-06-2014 21:54
|
Główny administrator
|
Przypominam Kolegom - to już ostatnie godziny przed Piknikiem. To już JUTRO - ZAPRASZAMY.
Andy
|
|
|