Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
W. Garażu też jest minus taki, że wytwarza podmuch który sam go w jakimś stopniu zdmuchuje.
Na dworze będzie dużo lepiej, ale i tak spoko oby tak dalej
tak wlasnie strasznie byl niestabilny. Szkoda ze taka pogoda bo bym chetnie polatal.
aha nastepny projekt to skywallker x8. Ale chce go zrobic od podstaw.
Nooo ..., jeżeli projekt był realizowany samodzielnie od początku to efekt jest bardzo dobry. Niepokoi mnie tylko to "pompowanie" na wysokości", czy rzeczywiście jest to kwestia wytworzonych wirów powietrznych w garażu, czy może trochę za mało mocy z silniczków i śmigiełek?
Trenuj, trenuj - tak abyś może coś z powietrza nakręcił za tydzień podczas rozpoczęcia sezonu -
Oczywiście jak aura pozwoli -
Edytowane przez Andy dnia 16-05-2014 07:22
Latanie w quadem w małym pomieszczeniu to porażka niestety. Wszystko odbija się od ścian i wytwarza dodatkowe podmuchy. Polatasz na zewnątrz i zobaczysz, że będzie ok. Pompowanie Andrzeju to wynik podmuchów. Który masz FC ? czy z baro ?
Nooo ..., jeżeli projekt był realizowany samodzielnie od początku to efekt jest bardzo dobry. Niepokoi mnie tylko to "pompowanie" na wysokości", czy rzeczywiście jest to kwestia wytworzonych wirów powietrznych w garażu, czy może trochę za mało mocy z silniczków i śmigiełek?
Trenuj, trenuj - tak abyś może coś z powietrza nakręcił za tydzień podczas rozpoczęcia sezonu -
Oczywiście jak aura pozwoli -
Projekt był całkowicie samodzielnie wykonany przez moja skromną osobę :-)
Efekt pompowania z tego co patrze teraz możebyć faktycznie przez podmuchy bo czasami bardzo ładnie trzymał się w miejscu a czasami musiałem się męczyć z THR :-) Ale jeszcze jedno sprawdze chyba źle zrobiłem kalibracje regli.
Jak już to zrobie to bede pewien źe zrobiłem wszystko.
Co prawda wcześniej już latałem i na dworzu było zdecydowanie lepiej.
Tylko latanie wtedy było chwilowe ze względu na brak czasu.
Hehehe no tak tez myslalem na paroma modernizacjami np oswietlenie takiego quada i pare innych rzeczy. A teraz tak mysle jak pozbyc sie balastu wagowego :-) i jak zrobic zeby polatac sobie godzinke takim quadem a nie 20 minut :-)
Ja też myślę nad z budowaniem modelu długo latającego. Tu raczej nie o wagę chodzi a o rodzaj napędu. Silniki wolnoobrotowe, śmigła 15 lub 17, zasilanie min. 4S 8000.
Wracając do rozmowy na temat efektu latania mojego quada (pompowanie) to:
Dzwoniłem do serwisu abc-rc i Pan mi polecił sprawdzenie akumulatora bo mogą być spadki napięcia i taki efekt może wystąpić.
latałem u teściów na działce i efekt był podobny.
Daje drążek THR w góre quad leci w góre po chwili spada koryguje w góre quad leci do góry i po chwili spada. Oczywiście zabawa :-)
Dziś powtórnie wykalibruje regle i zobacze jaki efekt bedzie.
Jak to nic nie da to chyba się uśmiechne do kogoś z forumowiczów o użyczenie na chwile akumulatorka 3s 11.1V co by sprawdzić czy to wina akumulatorka :-)
Dzis zrobiłem kalibrację regli i myślę że jest lepiej.
Teraz sęk w tym że zmniejszył mi się czas lotu :-)
No i mam problemy z wytrymowaniem modelu.
Zna się ktoś na sofcie ER9X ?
____________________________________ Turnigy 9x z ER9x TELEMETRY KIWI-F3P Calmato Alpha 40 Trainer GP OSMax 40LA Extra Little OSMax10 QUAD TBS DISCOVERY clone
Dziś troszeczke polatałem i zauważyłem że moj quad sie dziwnie zachowuje czasami jak by drgawek dostawał ale takich delikatnych.
Efekt ten wystepuje po 4 minutach latania jak akumulator juz sie deczko wyładował.
Bede reklamował akumulator bo chyba cos z nim nie jest halo.
____________________________________ Turnigy 9x z ER9x TELEMETRY KIWI-F3P Calmato Alpha 40 Trainer GP OSMax 40LA Extra Little OSMax10 QUAD TBS DISCOVERY clone
Tylko juz mi sie opcje pokonczyly. Nawet rame deczke przebudowałem posprawdzałem odległości od silników i inne cuda i lipa :-) Nadal nie moge wytrymować lotu