Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
Kopa ma. Start był na pół gwizdka.
Na pełnym szwungu dużo pali. Rozważam wymianę zbiornika na 1500ccm. Silnik zgasł zbyt wcześnie ku zaskoczeniu wszystkich. Nawet próbowaliśmy go ponownie odpalić nie sprawdzając czy nie wyschło w zbiorniku
No Tomku, to gratulacje rowniez ode mnie. Oblot byl w pelni pro
Okazało się że po około 6 minutach lotu DA120 spalił 1 litr paliwa! Potrzebna regulacja! ale jeszcze kilka lotów. Myślę że na tym litrze będzie można polatać ze 12-15 minut.
A to przed pierwszym lotem nie dociera sie i reguluje silnika "na laweczce" spalajac kilka zbiornikow. Pytam z czystej ciekawosci
Wraz z nami zagościł mały pomocnik.
Widze, ze maly pomocnik jak by sie uparl to polecial by w srodku modelu (pewnie na lezaco, ale…) Mocy to tam w tym silnku jest, wiec dalby rade
Jeszcze raz gratulacje z udanego oblotu.
Pozdrawiam
Wolfik
Okazało się że po około 6 minutach lotu DA120 spalił 1 litr paliwa! Potrzebna regulacja! ale jeszcze kilka lotów. Myślę że na tym litrze będzie można polatać ze 12-15 minut.
A to przed pierwszym lotem nie dociera sie i reguluje silnika "na laweczce" spalajac kilka zbiornikow. Pytam z czystej ciekawosci
Dziękuję.
Dociera się jak najbardziej i będzie docierany jeszcze długo, niemniej jeżeli wszystko jest ok i stabilnie, czyli niskie obroty, wysokie i przejście to nie ma sensu piłować go na ziemi. W powietrzu ma lepsze warunki pracy. Po za tym DA słynie z dobrej jakości i tym razem też to się potwierdziło.
Tomek, niech model lata szybko i wysoko a ilość lądowań niech zawsze zgadza się co do jednego z ilością startów!!! Super projekt!
Raptor 60v.2 nitro +O.S. Max 70SZ-H- SOLD
Fun Cub- Multiplex
Edge 540 Seagull Models + O.S. Max120
CopterX 250
SuperVee 27 Nitro -Aquacraft + O.S. Max 0.18
Futaba T9CHP