Zobacz temat
RC Radom » Nasze latajace modele » Modele ARF i RTF
 Drukuj temat
Helikopter Reely Ec-135 RTF
Mateusz
Aha to już wiem o co chodzi.Dziękuję
Mateusz

Mateusz
Już jest wszystko OK ładowarka nowa ale pakiet jeszcze tamten ożył Szeroki uśmiech
Dzięki bardzo Wszystkim
MateuszSzeroki uśmiech

Andy
To fajnie Mateusz, ale chyba z tą pierwszą ładowerczką było coś nie "halo". Dobrze, że masz już nową.
Andy

Mateusz
Jakaś taka nie za bardzo była.
Ten heli, który mam to można nazwać 'modelem' czy raczej nie?? chodzi mi o to czy można się nim nauczyć latać?
Mateusz

Dany
Generalnie taką wersję śmigłowca RC można nazwać modelem. Ma serwa wykonane w/g ogólnie przyjętych standardów (jeżeli zajdzie taka potrzeba można je zastąpić innymi serwami o tej samej wielkości i zbliżonych parametrach), nadajnik ma rewersy, których nie spotyka się w "pilotach" od zabawek. Co prawda odbiornik jest zintegrowany w module razem z resztą elektroniki, co ogranicza zmianę aparatury, ale "dla chcącego nic trudnego" Z przymrużeniem oka. Jedną z ważniejszych kwestii odróżniających modele od zabawek jest też dostępność części zamiennych. Można takim modelem nauczyć się podstawowych odruchów, które mogą przydać się w przypadku poważniejszych modeli. Trzeba tylko czasem na początku uzbroić się w odrobinę cierpliwości... Z przymrużeniem oka.

www.hobby-rc.pl
Mateusz
Mam jeszcze jedno pytanko: Czy zębatka wirnika głównego pasuje od Lamy do mojego heli?? Pozdrawiam
Mateusz Szeroki uśmiech

Przejdź do forum: