Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
Taka skala to niestety nie na moje warunki lokalowe. Model będzie tylko 137cm rozpiętości, ale za to o powierzchni nośnej 45,9 dm2 i o masie do startu ok. 3,2 kG.
Edytowane przez Andy dnia 23-10-2014 13:22
Taka skala to niestety nie na moje warunki lokalowe. Model będzie tylko 137cm rozpiętości, ale za to o powierzchni nośnej 45,9 dm2 i o masie do startu ok. 3,2 kG.
Andy, dostajesz zolta kartke ode mnie
Budujesz model o ktorym my, forumowicze nic nie wiemy
Moze zdradzisz nam to "cos"
Pozdrawiam
Wolfik
Oblot jak wiecie już odbył się, modelu Czarnego jak i mojego. Chociaż nie powiem, że się "nalatałem" jednak te kilka sekund wystarczyło aby wyciągnąć jakieś wnioski. Modele są bardzo fajne w pilotażu, mimo dosyć sporych wychyleń sterów ( prawie do kąta prostego) to nie są nerwowe a bardzo spokojne.
Drugi aspekt to sala na której lataliśmy, standardowe boisko do siatkówki to jednak trochę za mało do oblotu i pierwszych lotów indoor, plusem jest jej wysokość więc zawroty można robić na spokojnie przez plecy bez obawy o sufit Jednak jest to trochę stresująca sytuacja na początku latania, że po kilku sekundach jest ściana, zawrót i znowu.
Ogółem polecam wykonanie tego modelu, zapewne większość modeli halowych będzie podobna w locie więc nie robi to specjalnie różnicy.
Fajna sprawa na nadchodzącą pogodę, i możliwość spotkania się na lataniu w zimę
Obiecany filmik jakość lipna bo było złe oświetlenie i nawet iPhone sobie nie poradził.
YouTube Video
Nie będę sie powtarzał Mateusz już wszystko opisał dodam tylko że poza urwanymi kołami (błędy konstrukcyjne ) nic więcej się nie wydarzyło więc można powiedzieć oblot był udany.
____________________________________ Turnigy 9x z ER9x TELEMETRY KIWI-F3P Calmato Alpha 40 Trainer GP OSMax 40LA Extra Little OSMax10 QUAD TBS DISCOVERY clone
Czarny, na mosirze nawet nie próbuj - nie sądze aby wypożyczali salę. Spora hala jest na borkach przy PSP 2, a cena - 52zł przynajmniej rok temu tak było .
Raptor 60v.2 nitro +O.S. Max 70SZ-H- SOLD
Fun Cub- Multiplex
Edge 540 Seagull Models + O.S. Max120
CopterX 250
SuperVee 27 Nitro -Aquacraft + O.S. Max 0.18
Futaba T9CHP