Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
Cześć.
Jako, że trzeba coś naszykować na zimę coś łatwego szybkiego w budowie czego w nieprzewidzianym lądowaniu nie będzie szkoda a poza tym latając Twisterem potrzebuje jeszcze większej prędkośći a że Gripen był 'klockiem' ten powinien latać szybciej
Robię F/A-18 z planów dostępnych na parkjets.com
Nie mam zdjęc z wycinania poszczególnych elementów bo to jest oczywiste. Model narazie w stanie surowym dopiero wczoraj posklejany tak, że jeszcze dużo zabiegów pielęgnacyjnych przed nim
Do wieczora może jakieś postępy- napewno będą fotki
CDN...
Don Mateo -
No nareszczie nie z "przyczajki" i jakaś wiedza dla innych "potrzebujących".
Zapodaj tylko linka do planów. No i jaki tam przewidujesz motorek? Oczywiście pamiętasz o wymiarze maksymalnym szczeliny i doborze do niej śmigła (zapewne tylko 6 x 4), no i motorek musi mieć w swojej specyfikacji taki dedykowany rozmiar śmigła.
Chociażby taki: -> http://www.hobbyk...motor.html
A tutaj trafiłem na doskonałe zestawienie charakterystyk takich silniczków na E-Bay'u: -> http://www.ebay.p...4d0c8ca1ad
- i śmigiełko nawet pasuje, i lżejszy ten "2822" - 2000 KV. No i co najważniejsze - cena znośna.
Czekamy na postępy.
Edytowane przez Andy dnia 12-10-2013 10:22
Kolega Adam drukował plany może jak się obudzi to wstawi linka tutaj w temacie
No i jaki tam przewidujesz motorek?
Silnik taki jak zamawialismy z UK śmigło 6x4 bądź 5x5, serva 3x 9g Hextronik, Regulator 30A
Malowanie... a to narazie tajemnica
Nie siedzę przed kompem i nie tracę czasu tylko śmigam z projektem
Edytowane przez Mateusz dnia 12-10-2013 11:20
Tak jak myślałem nie mogłem wytrzymać i obleciałem
Oblot udany lecz myślałem, że będzie trochę szybszy
Tak tak oblot bez filmu się nie liczy ale to może jutro nadrobię także wstawiając fotki całości
P.S Malowanie staram się zrobić w stylu TA 'Blue Angels' można by tak jeszcze kilka takich modeli i polatać grupką fajnie by było Edytowane przez Mateusz dnia 13-10-2013 20:50