Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
Czarny, jakiej odpowiedzi się spodziewasz po zadanym przez siebie pytaniu?
Chcesz zapytać czy Phoenix to dobry symulator czy chcesz zapytać, czy po kilku lotach na symulatorze u kolegi jesteś gotowy na lot dwumetrową spaliną akrobatem ??
Odp1 Tak ( choć do samolotów osobiście wolę Real Flight- jest bardziej realistyczny( mówię tu o fizyce lotu). Na Phoenix`ie latam tylko helikami gdzie helik zachowuje się prawie jak prawdziwy helik)
Odp2 Zdecydowanie NIE!
Kiedyś jeden z naszych kolegów - bardzo doświadczony modelarz - stwierdził że podczas nauki latania modelami powinna być zachowana kolejność :
1. Początek jak najprostszy przewidywalny model do nauki odruchów,lokalizacji modelu w przestrzeni , nauka pierwszych manewrów,prawidłowego startu i lądowania
2. Potem czas na model akrobacyjny czy też sportowy i dluugo , dłuugo
trening na tym modelu .
3.Jak już wylataliśmy wiele godzin na modelu akrobacyjny można przejść dalej - czyli zaczynamy latać makietami prawdziwych samolotów
Obecnie mamy tę przewagę nad minionymi latami , że dysponujemy symulatorami RC . Dzięki temu nowi modelarze mogą ćwiczyć odruchy i technikę lotu bez kosztownych prób na lotnisku . Jednakże wydaje mi się , że może w ograniczonym stopniu , ale powyższe stwierdzenia nadal są mocno aktualne .
Thunderbolt i znowu podzielam twoje zdanie.
Po prostu umieściłem swoje nagranie bo wydaje mi się że na symulatorze nieźle mi poszło jak na kolejny lot sądziłem że będzie gorzej.
Skyline nie oczekuję odpowiedzi czy jestem gotowy czy nie to nie gwiezdne wojny padawan i to chyba tyle w temacie
____________________________________ Turnigy 9x z ER9x TELEMETRY KIWI-F3P Calmato Alpha 40 Trainer GP OSMax 40LA Extra Little OSMax10 QUAD TBS DISCOVERY clone
Jak już koniecznie chcesz wydać kasę to dołóż trochę i zakup XTR REFLEX. Moim zdaniem jest najlepszy. Obecnie używam jednak realflighta 6.5 bo do reflexa gdzieś mi klucz zaginął ale realflight w porównaniu z Reflexem jest dużo słabszy.