Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
Przemontowalem i wnioski.
Jak koła były skierowane do przodu to model był podatny na przechylenia do tylu jak sa teraz koła do tylu to muszę użyć deczko siły żeby tył modelu nagiąć do ziemi.
Co o tym sądzicie.
____________________________________ Turnigy 9x z ER9x TELEMETRY KIWI-F3P Calmato Alpha 40 Trainer GP OSMax 40LA Extra Little OSMax10 QUAD TBS DISCOVERY clone
Czarny z tego co pamiętam to w tym modelu według instrukcji stosuje się pakiety 3s 1800 do 2200 mAh. Ja zastosowałem te największe i z takimi pakietami oraz goleniami podwozia ustawionymi do tyłu samolocik wyważał się idealnie. Ale są też mankamenty: na pewno trzeba dłużej rozpędzać model podczas startu, a podczas lądowania i kołowania nie należy ustawiać modelu pod kątem do wiatru bo ma tendencje do przechylania się w prawo lub lewo skos do przodu, opierając się śmigłem i końcówką skrzydła o podłoże. Ale kółka ustawione do tyłu wyglądają ładniej (odczucia subiektywne). Także wybór należy do Ciebie.
Ja mam pakiety 2,2 A też zauważyłem że wyważenie jest lepsze niż z kołami skierowanymi do przodu.
Co do startu to tak jak myślałem trzeba go będzie deczko rozpędzić żeby wystartował.
Teraz co lepsze ? hmmm
Przy długim starcie przednie koło może wpaść w dołek i może się wyrwać łożę silnika
____________________________________ Turnigy 9x z ER9x TELEMETRY KIWI-F3P Calmato Alpha 40 Trainer GP OSMax 40LA Extra Little OSMax10 QUAD TBS DISCOVERY clone