Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
Cześć, Mam na imię Marek. Do modelarstwa wróciłem po 30 latach Wiem, takich historii życie zna wiele Latam na co dzień motoszybowcami. Mieszkam i latam w Kozienicach. Pozdrawiam Wszystkich!
Miło na powitać Kolegę i zaprosić do grona "zakręconych w tę samą stronę", jak również do czynnego uczestniczenia w życiu naszego portalu.
A jeżeli można zapytać, to jakimi motoszybowcami latasz? U mnie od ładnych kilku lat leży zestaw SZD 39 Cobra 17 i jakoś nie mam natchnienia do finalizacji tego projektu.
Tak ostatnio zastanawiałem się, czy to nie wina umiejscowienia naszego pasa modelarskiego na lotnisku, na których takie górne hasanie jest nie dopuszczone.
Latam od ubiegłego roku SOLIUS-em z MPX. Fajny model do ostrzejszego latania, lecz potrafi też wyłapać termikę. Tydzień temu oblatałem IDEAL-a z TM 3.2 m. Model spory jak na moje umiejętności. Pierwszy lot zakończył się sukcesem, model wystartował, latał i wylądował cały. Wczoraj skończyłem drobne regulacje i ustawienia, których potrzeba wynikła z oblotu. Mam nadzieję, że w najbliższy weekend wykonam kolejny testowy lot.