Cookie Control - Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z -> Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce -> Przeczytaj o tym. Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować cookies.
W tym roku wybrałem się na zasłużony wypoczynek wraz z rodziną do Szczawnicy. Spacerując po pienińskich szlakach, gdzieś w okolicach Durbaszki (942 m n.p.m.) spotkałem młodych ludzi, których łączy wspólna pasja. Okazało się, że są to modelarze z Krakowa, którzy spędzają wakacje na obozie modelarsko - rekreacyjnym w Górskim Ośrodku Szkolno - Wypoczynkowym "Pod Durbaszką". Przy sprzyjających warunkach pogodowych (głównie chodzi i siłę i kierunek wiatru) na wysokości ok. 900 m n.p.m. tak sobie radzili ze swoimi szybowcami i motoszybowcami: YouTube Video
Wowww, co za wspaniała inicjatywa młodzieżowo-modelarska. Przyznam, że jestem zaskoczony - oczywiście pozytywnie - ilością młodzieży. U nas jakoś tak młodzież nie garnie się do modelarstwa. A szkoda. Może i u nas kiedyś w przyszłości warto byłoby skorzystać z takiego pomysłu.
A poza tym przednia produkcja Panie Kierowniku Produkcji